Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glutenfri äppelkaka

Inga röster än
Skapat: 11 mars, 2025
Senast ändrat: 11 mars, 2025
Glutenfri äppelkaka

Glutenfri äppelkaka – en mjuk saffranskaka med kanel och äppelbitar

Glutenfri äppelkaka är en mjuk och saftig saffranskaka fylld med söta äppelbitar som är vända i kanel. Denna kaka är perfekt för alla tillfällen och passar både till vardagsfika och fest. Den är dessutom väldigt enkel att baka och går fint att frysa in, så du kan alltid ha en bit till hands när suget slår till.

God och enkel att baka

Den mjuka saffranskakan får en härlig smak från gyllene saffran, medan de söta äppelbitarna och den värmande kanelen skapar en perfekt balans. Kakan är både glutenfri och kan enkelt göras mjölkfri om du väljer mjölkfria mejeriprodukter, vilket gör den till ett bra alternativ för många olika kostbehov. Använd gärna sockerfri sötning för att göra den lämplig för alla som vill minska på sockerintaget.

Perfekt för alla tillfällen

Den här glutenfria äppelkakan är otroligt flexibel. Den passar året runt, både som en höstig fika eller som en fräsch sommarbakelse. Eftersom den går bra att frysa in, kan du enkelt förbereda den i förväg och ta fram när du får gäster eller vill ha något gott att bjuda på.

Ingredienser till den glutenfria äppelkakan

  • Äpplen – För den fruktiga och fräscha smaken.
  • Saffran – Ger kakan en härlig smak och färg.
  • Kanel – För en värmande, höstig touch.
  • Annas glutenfria mjölmix – Gör kakan säker för dem som undviker gluten.
  • Mjölkfria mejeriprodukter – För att göra kakan mjölkfri och vegansk.
  • Sockerfri sötning – Om du vill hålla kakan utan tillsatt socker.

Ett baktips: frysa in och trolla fram

Den glutenfria äppelkakan går utmärkt att frysa in, vilket gör den perfekt för att alltid ha något gott till hands. När du är sugen på något sött, är det bara att ta fram en bit och njuta av den saftiga kakan – precis som om du just har bakat den.

Total tid: 45 minuter
Servings: 8

Ingredienser

Kaka:

Fyllning:

Instruktioner

Kaka:

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.

Fyllning:

  • Skala samt klyfta äpplena och blanda dem med socker och kanel. Tryck sedan ner äppelbitarna tätt i smeten.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Testa med en sticka, grädda inte för länge så att kakan blir torr och seg.
  • Låt kakan svalna i formen innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler glutenfria mjuka kakor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg