Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Glutenfri äppelkaka
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätter/desserter, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
äppelkaka, äppledessert, baka med äpple, fika, mjuk kaka, mjuka kakor, svenska äpplen
Yield:
8
Materials
Kaka:
75
g
mjölkfritt margarin
eller smör
1
dl
socker
eller sockerersättning
1,25
dl
växtbaserad mjölk
eller vanlig
110
g
Annas mjukismix
0,25
g
saffran
Fyllning:
2
äpplen
0,5
dl
socker
eller sockerersättning
0,5
tsk
kanel
Instruktioner
Kaka:
Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
Fyllning:
Skala samt klyfta äpplena och blanda dem med socker och kanel. Tryck sedan ner äppelbitarna tätt i smeten.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Testa med en sticka, grädda inte för länge så att kakan blir torr och seg.
Låt kakan svalna i formen innan servering.