Go Back
+ servings
En bit mjuk äppelkaka med saffran och en klick grädde på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Glutenfri äppelkaka

Total tid45 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äppelkaka, äppledessert, baka med äpple, fika, mjuk kaka, mjuka kakor, svenska äpplen
Yield: 8

Materials

Kaka:

  • 75 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 1 dl socker eller sockerersättning
  • 1,25 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
  • 110 g Annas mjukismix
  • 0,25 g saffran

Fyllning:

  • 2 äpplen
  • 0,5 dl socker eller sockerersättning
  • 0,5 tsk kanel

Instruktioner

Kaka:

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.

Fyllning:

  • Skala samt klyfta äpplena och blanda dem med socker och kanel. Tryck sedan ner äppelbitarna tätt i smeten.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Testa med en sticka, grädda inte för länge så att kakan blir torr och seg.
  • Låt kakan svalna i formen innan servering.