Glutenfri chokladkaka

En mjuk glutenfri chokladkaka passar helt perfekt till både vardag och fest. Chokladkakan är enkel att baka och kan frysas in för att alltid finnas till hands när sötsuget slår till. Om du väljer mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning, blir den dessutom ett utmärkt alternativ för de flesta, inklusive de som följer en vegansk eller sockerfri kost.
Choladkakan kan enkelt anpassas efter smak och tillfälle. För vardagsfika kan du hålla den enkel och njuta av den som den är, eller toppa med lite florsocker för en extra touch. Till fest kan du vara kreativ och toppa kakan med olika tillbehör så som färska bär, hackad choklad eller en fluffig klick grädde för att ge den ett festligt och lyxigt utseende.
Oavsett hur du väljer att servera den, kommer chokladkakan att vara en uppskattad godbit som passar alla tillfällen.



Ingredienser
Instruktioner
- Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
- Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
- Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.
Fler glutenfria mjuka kakor!


