Go Back
+ servings
En bit chokladkaka med grädde och chokladprickar på en tallrik med en sked.
Print
Inga röster än

Glutenfri chokladkaka

Total tid45 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika, mjuk kaka¨, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladkaka, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 8

Materials

  • 75 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 1 dl socker eller sockerersättning
  • 1,25 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
  • 110 g Annas mjukismix
  • 0,25 dl kakao

Instruktioner

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.