Glutenfri kanelbullekaka
Skapat:
17 juli, 2024
Senast ändrat:
17 juli, 2024

0
Tänk dig en blandning av kanelbulle och sockerkaka! Den här mjuka kanelbullekakan är dessutom både enkel och snabb att baka. Den går även fint att frysa in.
Receptet är naturligt glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt/veganskt och utan tillsatt socker. Men, du kan välja klassiska ingredienser om du vill.



Recept av Anna Winér
Servings: 8
Ingredienser
Kanelfyllning:
- 40 g smält margarin (eller smör)
- 0,5 dl Sukrin:1 (eller strösocker)
- 2 tsk kanel
- 1 msk Annas basmix
Instruktioner
- Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
- Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
- Rör ihop fyllningen och fördela den över kakan. Vänd runt lite med skaftet på en kniv.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!