Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glutenfri karusellkladdkaka

Inga röster än
Skapat: 17 juli, 2024
Senast ändrat: 17 juli, 2024
Glutenfri karusellkladdkaka

En läcker kladdkaka med smörkräm är alltid en god idé! Receptet ger två tårtor likt den på bilden. Du kan även göra en större.

Receptet är naturligt glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt/veganskt och utan tillsatt socker. Men, du kan välja klassiska ingredienser om du vill.

Recept av Anna Winér

Servings: 16

Ingredienser

Kladdkaka:

Fyllning:

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält matfettet i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
  • Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
  • Mixa kladdkakan till en slät deg som du sedan kavlar ut mellan två bakplåtspapper. Har kladdkakan blivit gräddad för länge så att den är lite torr så mixa den med 1-2 msk vatten. Dela i remsor.

Fyllning:

  • Vispa matfett, sötning och vanilj luftigt i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa ihop till en slät kräm.
  • Bred fyllningen på remsorna av kladdkaka och rulla ihop remsorna efter varandra. Gör en stor eller två mindre rullar. Dekorera med grädde, bär eller valfri topping.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg