Glutenfri karusellkladdkaka
Skapat:
17 juli, 2024
Senast ändrat:
17 juli, 2024

0
En läcker kladdkaka med smörkräm är alltid en god idé! Receptet ger två tårtor likt den på bilden. Du kan även göra en större.
Receptet är naturligt glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt/veganskt och utan tillsatt socker. Men, du kan välja klassiska ingredienser om du vill.



Recept av Anna Winér
Servings: 16
Ingredienser
Kladdkaka:
- 175 g margarin (eller smör)
- 1,25 dl vatten
- 3,5 dl Sukrin:1 (eller strösocker)
- 1,5 dl kakao
- 175 g Annas basmix
Fyllning:
- 150 g margarin (smör)
- 2 dl SukrinMelis (eller florsocker)
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk hett vatten
Instruktioner
Kladdkaka:
- Smält matfettet i en stor kastrull.
- Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
- Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
- Mixa kladdkakan till en slät deg som du sedan kavlar ut mellan två bakplåtspapper. Har kladdkakan blivit gräddad för länge så att den är lite torr så mixa den med 1-2 msk vatten. Dela i remsor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!