Glutenfri morotskaka
Skapat:
10 mars, 2025
Senast ändrat:
10 mars, 2025

0
Innehåll
En enkla glutenfri morotskaka är både god och lätt att baka. Receptet är naturligt glutenfritt och växtbaserat.
Du kan även enkelt göra den utan tillsatt socker om du väljer sockerfria alternativ. Istället för vanligt socker kan du använda en sötning i ströform som ersätter socker 1:1.
Kakan är snabb och enkel att baka vilket gör den till en riktig favorit oavsett om det är vardag eller helg. och bli saftig och smakrik. Du kan variera toppingen efter eget tycke – kanske med en krämig grädde eller ett härligt frosting. Perfekt för en hälsosam fika eller dessert!



Total tid: 30 minuter
Servings: 8
Ingredienser
Instruktioner
- Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm stor.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler glutenfria mjuka kakor!


