Glutenfri prinsesskladdkaka
Skapat:
21 februari, 2025
Senast ändrat:
21 februari, 2025

0
Innehåll
Glutenfri prinsesskladdkaka är en härlig och modern variant av den klassiska prinsesstårtan, men i form av en ljuvlig kladdkaka.
Den kladdiga kladdkakan toppas med sylt, grädde och marsipan. Det bästa av allt är att den här versionen är både glutenfri och äggfri, vilket gör den perfekt för dem med allergier eller särskilda kostbehov. För den som vill göra kakan helt vegansk, går det utmärkt att byta ut mjölkprodukter mot mjölkfria alternativ.
Denna enkla och läckra kaka är både lätt att göra och en perfekt dessert till alla festliga tillfällen!



Total tid: 30 minuter
Servings: 16
Ingredienser
- 275 g smält mjölkfritt margarin eller smör
- 300 g grovriven mandelmassa vanlig eller sockerfri
- 350 g Annas basmix
- 3,75 dl socker eller sockerersättning
- 1,75 dl vatten
- 1 msk malen kardemumma
Montering:
- ca. 1,5 dl hallonsylt vanlig eller sockerfri
- ca. 6 dl växtbaserad grädde eller vanlig
- ca. 400 g marsipan vanlig eller sockerfri
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
- Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Låt kladdkakorna svalna helt innan du toppar på sylt, vispad grädde och ett lock av marsipan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler goda glutenfria recept


