Go Back
+ servings
En bit grön prinsesstårta med grädde och bärfyllning på en vit tallrik med en sked.
Print
Inga röster än

Glutenfri prinsesskladdkaka

Total tid30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: festlig tårta, kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, prinsesstårta
Yield: 16

Materials

  • 275 g smält mjölkfritt margarin eller smör
  • 300 g grovriven mandelmassa vanlig eller sockerfri
  • 350 g Annas basmix
  • 3,75 dl socker eller sockerersättning
  • 1,75 dl vatten
  • 1 msk malen kardemumma

Montering:

  • ca. 1,5 dl hallonsylt vanlig eller sockerfri
  • ca. 6 dl växtbaserad grädde eller vanlig
  • ca. 400 g marsipan vanlig eller sockerfri

Instruktioner

  • Smält matfettet i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt kladdkakorna svalna helt innan du toppar på sylt, vispad grädde och ett lock av marsipan.