Glutenfri rabarberkladdkaka

Glutenfri rabarberkladdkaka är en perfekt kombination av kladdkaka och smulpaj i ett!
Den läckra kladdkakan är toppad med syrlig rabarber och en krispig smuldeg som ger en underbar kontrast i både smak och textur.
Det bästa av allt är att denna kladdkaka är naturligt glutenfri och äggfri, vilket gör den till ett bra alternativ för de med allergier eller särskilda kostbehov. För en ännu mer allergivänlig variant kan du välja mjölkfritt smör, sockerfri sötning och sockerfri mandelmassa.
Den här kakan är inte bara ett gott val för fika utan också ett fantastiskt alternativ när du vill bjuda på något både smart och välsmakande till sommarens alla kalas.



Ingredienser
Kladdkaka:
- 275 g smält mjölkfritt margarin eller smör
- 3,75 dl socker eller sockerersättning
- 1,75 dl vatten
- 300 g grovriven mandelmassa vanlig eller sockerfri
- 350 g Annas basmix
Fyllning:
- 200 g hackade rabarber
- 2,5 msk socker eller sockerersättning
- 4 tsk potatismjöl
Smuldeg:
- 120 g Annas basmix
- 4 tsk socker eller sockerersättning
- 65 g mjölkfritt margarin eller smör
Instruktioner
Kladdkaka:
- Smält matfettet i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
- Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
Fyllning:
- Blanda rabarberbitarna med socker och potatismjöl. Fördela blandningen över kladdkakorna.
Smuldeg:
- Mixa ihop ingredienserna till smuldegen och strö även den över kladdkakorna.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Låt kladdkakorna svalna helt.
Fler goda glutenfria recept


