Go Back
+ servings
En bit rabarberkladdkaka med smuldeg och en klick grädde på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Glutenfri rabarberkladdkaka

Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: glutenfritt, kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, rabarberkaka, rabarberpaj, rabarberrecept
Yield: 16

Materials

Kladdkaka:

  • 275 g smält mjölkfritt margarin eller smör
  • 3,75 dl socker eller sockerersättning
  • 1,75 dl vatten
  • 300 g grovriven mandelmassa vanlig eller sockerfri
  • 350 g Annas basmix

Fyllning:

  • 200 g hackade rabarber
  • 2,5 msk socker eller sockerersättning
  • 4 tsk potatismjöl

Smuldeg:

  • 120 g Annas basmix
  • 4 tsk socker eller sockerersättning
  • 65 g mjölkfritt margarin eller smör

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält matfettet i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.

Fyllning:

  • Blanda rabarberbitarna med socker och potatismjöl. Fördela blandningen över kladdkakorna.

Smuldeg:

  • Mixa ihop ingredienserna till smuldegen och strö även den över kladdkakorna.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt kladdkakorna svalna helt.