Glutenfri rabarberpaj

Glutenfri rabarberpaj är en härligt sötsyrlig paj med rabarber och smuldeg. Pajen är naturligt glutenfri samt utan tillsatt socker och vegansk om du väljer mjölkfritt margarin och sockerersättning i ströform. Du kommer att älska den!
Pajen är perfekt till både vardag och festliga tillfällen. Pajen går snabbt att förbereda och kräver inga komplicerade ingredienser. Du kan enkelt byta ut rabarbern mot andra bär eller frukter om du vill variera smaken. Servera gärna med en klick växtbaserad grädde eller en skopa glass för extra lyx.
Glutenfri rabarberpaj är ett utmärkt val för alla som vill njuta av en god och hälsosam dessert!



Ingredienser
Smuldeg:
- 175 g Annas basmix
- 2 msk socker eller sockerersättning
- 100 g mjölkfritt margarin eller smör
Fyllning:
- ca. 5 dl rabarberbitar
- 0,5 dl socker eller sockerersättning
- 1,5 msk potatismjöl
Instruktioner
Smuldeg:
- Arbeta ihop ingredienserna till smuldegen i en matberedare eller för hand.
Fyllning:
- Blanda rabarberbitar med socker och potatismjöl.
- Fördela fyllningen i en ugnsfast form, eller flera små portionsformar.
- Smula degen över.
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Gör du portionspajer som på bilden blir tiden ca 10 minuter.
Fler goda glutenfria recept!


