Go Back
+ servings
En skål med rabarberpaj toppad med grädde och en sked som tar en bit av pajen.
Print
Inga röster än

Glutenfri rabarberpaj

Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: efterrättspaj, fika, fikadags, goda pajer, gofika, rabarberpaj, rabarberrecept, sommarfika, svensk fika, svenskt fika, swedish fika
Yield: 6

Materials

Smuldeg:

  • 175 g Annas basmix
  • 2 msk socker eller sockerersättning
  • 100 g mjölkfritt margarin eller smör

Fyllning:

  • ca. 5 dl rabarberbitar
  • 0,5 dl socker eller sockerersättning
  • 1,5 msk potatismjöl

Instruktioner

Smuldeg:

  • Arbeta ihop ingredienserna till smuldegen i en matberedare eller för hand.

Fyllning:

  • Blanda rabarberbitar med socker och potatismjöl.
  • Fördela fyllningen i en ugnsfast form, eller flera små portionsformar.
  • Smula degen över.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Gör du portionspajer som på bilden blir tiden ca 10 minuter.