Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glutenfri semmelkladdkaka

Inga röster än
Skapat: 20 februari, 2025
Senast ändrat: 20 februari, 2025
Glutenfri semmelkladdkaka

Den här enkla ljusa glutenfria kladdkakan med mandelmassa och kardemumma är som en twist på den klassiska semlan, men i form av en kladdkaka. Den har en härlig, saftig konsistens och smakar precis som en semla, fast i kakform! Den glutenfria versionen gör att fler kan njuta av den och smaken från kardemumman ger en fin kryddig touch som påminner om semlans doft.

Kakan får en underbar sötma från mandelmassan, som smälter in i smeten och gör den extra lyxig. Den är både enkel att göra och väldigt god, perfekt till fika eller en speciell anledning när man vill ha något som känns lite extra. En riktig hyllning till semlan i en ny form!

Receptet är naturligt glutenfritt utan vetestärkelse och havre samt äggfritt, mjölkfritt och utan tillsatt socker (om du väljer mjölkfritt margarin och sockerersättning).

Total tid: 30 minuter
Servings: 16

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i 2 smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt kladdkakorna svalna helt innan du garnerar med exempelvis vispad grädde och flagad mandel.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler glutenfria recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg