Go Back
+ servings
En bit ljus kladdkaka med grädde och kokosflingor på en tallrik med sked.
Print
Inga röster än

Glutenfri semmelkladdkaka

Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, semlor, Semmelbakverk, semmelversioner
Yield: 16

Materials

  • 275 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 300 g grovriven mandelmassa sockefri eller vanlig
  • 350 g Annas basmix
  • 3,75 dl socker eller sötning
  • 1,75 dl vatten
  • 1 msk malen kardemumma

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i 2 smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt kladdkakorna svalna helt innan du garnerar med exempelvis vispad grädde och flagad mandel.