Glutenfria mazariner
Skapat:
5 mars, 2025
Senast ändrat:
23 juni, 2025

0
Glutenfria mazariner är riktigt festliga och perfekta för hela familjen! De är naturligt glutenfria vilket gör dem ett bra alternativ för alla som vill undvika gluten eller inte tål det. Dessutom kan de göras veganska och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Dessa små bakverk är perfekta för helgen eller när du vill bjuda på något extra festligt!



Total tid: 1 timme
Servings: 24
Ingredienser
Mördeg:
- 250 g Annas basmix
- 1,25 dl florsocker eller SukrinMelis
- 160 g mjölkfritt margarin eller smör
Fyllning:
- 325 g mandelmassa sockerfri eller vanlig
- 2 ⅓ dl växtbaserad grädde eller vanlig
- 0,75 tsk bakpulver
- 50 g Annas basmix
Glasyr och garnering:
- 3 dl florsocker eller SukrinMelis
- ca. 3 msk vatten
- livsmedelsfärg
Instruktioner
Mördeg:
- Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg. Låt degen vila svalt inplastad i ca 30 minuter.
- Kavla ut degen mellan plastfolie och stansa ut cirklar som passar i dina formar, degen ska gå upp på kanterna inuti formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
- Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa.
- Fyll formarna med fyllningen.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i 20-30 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
- Rör ihop florsocker och lite vatten i taget. Färga glasyren med valfri livsmedelsfärg.
- Bred glasyren på de svala kakorna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler goda glutenfria kakor!


