Go Back
+ servings
En glutenfri mazarin med rosa glasyr och små dekorationer på en tallrik, med en bit tagen.
Print
Inga röster än

Glutenfria mazariner

Total tid1 timme
Måltid: Fika, godsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, m azariner, mazarin
Yield: 24

Materials

Mördeg:

  • 250 g Annas basmix
  • 1,25 dl florsocker eller SukrinMelis
  • 160 g mjölkfritt margarin eller smör

Fyllning:

  • 325 g mandelmassa sockerfri eller vanlig
  • 2 ⅓ dl växtbaserad grädde eller vanlig
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 50 g Annas basmix

Glasyr och garnering:

  • 3 dl florsocker eller SukrinMelis
  • ca. 3 msk vatten
  • livsmedelsfärg

Instruktioner

Mördeg:

  • Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg. Låt degen vila svalt inplastad i ca 30 minuter.
  • Kavla ut degen mellan plastfolie och stansa ut cirklar som passar i dina formar, degen ska gå upp på kanterna inuti formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:

  • Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa.
  • Fyll formarna med fyllningen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i 20-30 minuter. Låt svalna.

Glasyr:

  • Rör ihop florsocker och lite vatten i taget. Färga glasyren med valfri livsmedelsfärg.
  • Bred glasyren på de svala kakorna.