Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glutenfria morotsmuffins

Inga röster än
Skapat: 8 mars, 2025
Senast ändrat: 8 mars, 2025
Glutenfria morotsmuffins

Saftiga glutenfria morotsmuffins på 30 minuter är en riktig räddare till fikat! Muffinsen är naturligt glutenfria samt veganska och utan tillsatt socker om du även väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.

Muffinsen är enkla att baka, riktigt goda och går att variera i det oändliga med olika toppings. Du kan exempelvis toppa dem med en krämig frosting, vispad grädde eller kanske en liten marsipanbit för att ge dem en extra festlig känsla.

Dessa muffins är perfekta för hela familjen och passar utmärkt både till vardags och vid speciella tillfällen så som påsk. De är lätta att förbereda, vilket gör dem till ett smidigt alternativ när du behöver något snabbt och gott till fikastunden. Så varför inte prova dessa saftiga muffins nästa gång du vill bjuda på något både nyttigt och läckert?

Total tid: 30 minuter
Servings: 8

Ingredienser

Instruktioner

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser (utom morötterna) och blanda med en stavmixer. Rör sedan i de rivna morötterna.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter, känn med en sticka.
  • Låt muffinsen svalna på galler.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler mjuka glutenfria kakor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg