Go Back
+ servings
Morotsmuffins med vit glasyr och en sockerformad morot på toppen.
Print
Inga röster än

Glutenfria morotsmuffins

Total tid30 minuter
Måltid: Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkelt, glutenfritt, mjuk kaka, mjuka kakor, morotskaka, morotsmuffins, muffins, smaksatta muffins, vegansk
Yield: 8

Materials

  • 75 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 1 dl socker eller sockerersättning
  • 1,25 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
  • 110 g Annas mjukismix
  • 1 msk kanel
  • 50 g morötter finrivna

Instruktioner

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser (utom morötterna) och blanda med en stavmixer. Rör sedan i de rivna morötterna.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter, känn med en sticka.
  • Låt muffinsen svalna på galler.