Glutenfria och veganska kladdkakebollar
Skapat:
17 juli, 2024
Senast ändrat:
17 juli, 2024

0
Enkla kladdkakebollar som är fyllda med krämigt jordnötssmör och passar de allra flesta.
Kladdkakebollarna är naturligt glutenfritt, veganskt/mjölkfritt, äggfritt och utan tillsatt socker. Men du kan även välja klassiska ingredienser om du vill.
Hur många det blir beror på hur stora du gör dem samt hur mycket fyllning du vill ha.



Recept av Anna Winér
Ingredienser
Kladdkaka:
- 175 g margarin (eller smör)
- 1,25 dl vatten
- 3,5 dl Suktin:1 (eller strösocker)
- 1,5 dl kakao
- 175 g Annas basmix
Fyllning:
Instruktioner
Kladdkaka:
- Smält smöret i en stor kastrull.
- Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
- Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
- Mixa kladdkakan till en slät deg.
Fyllning:
- Frys in jordnötssmör i små klumpar.
- Forma kladdkaka runt varje boll av jordnötssmör och rulla i valfri topping. Exempelvis smält choklad och nötter. Förvaras i kylen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!