Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glutenfria prinsessmuffins

Inga röster än
Skapat: 9 mars, 2025
Senast ändrat: 9 mars, 2025
Glutenfria prinsessmuffins

Dessa enkla glutenfria prinsessmuffins är både luftiga och läckra, och passar utmärkt till både vardag och fest.

Muffinsen är glutenfria och kan enkelt göras veganska och utan tillsatt socker, beroende på vilka ingredienser du väljer.

För att göra muffinsen extra lyxiga toppar du dem med sylt, vispad grädde och små dekorationer av marsipan – som förvandlar dem till små prinsessbakelser.

Muffinsen är både enkla att göra och ett underbart sätt att lyxa till en fika eller fest, och de passar perfekt för alla som söker ett glutenfritt och växtbaserat alternativ.

Total tid: 30 minuter
Servings: 8

Ingredienser

Topping:

  • sylt sockerfri eller vanlig
  • grädde växtbaserad eller vanlig
  • marsipan sockerfri eller vanlig

Instruktioner

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en tjock smet med en stavmixer.
  • Fördela smeten muffinsformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.
  • Låt svalna på galler.

Topping:

  • Gröp ut muffinsen och fyll dem med sylt.
  • Toppa med grädde och ett lock av marsipan. En jordgubb blir kronan på verket!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler glutenfria mjuka kakor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg