Go Back
+ servings
Muffin med grön glasyr, grädde och en skiva jordgubbe på toppen.
Print
Inga röster än

Glutenfria prinsessmuffins

Total tid30 minuter
Måltid: Fika, Glutenfritt, Muffins, Tårtor, Vegansk
Kök: Skandinaviskt
Keyword: festlig tårta, glutenfritt, muffins, prinsess, prinsesstårta, smaksatta muffins
Yield: 8

Materials

  • 75 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 1 dl socker eller sockerersättning
  • 1,25 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
  • 110 g Annas mjukismix

Topping:

  • sylt sockerfri eller vanlig
  • grädde växtbaserad eller vanlig
  • marsipan sockerfri eller vanlig

Instruktioner

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en tjock smet med en stavmixer.
  • Fördela smeten muffinsformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.
  • Låt svalna på galler.

Topping:

  • Gröp ut muffinsen och fyll dem med sylt.
  • Toppa med grädde och ett lock av marsipan. En jordgubb blir kronan på verket!