Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glutenfria scones på 3 ingredienser

Inga röster än
Skapat: 27 februari, 2025
Senast ändrat: 27 februari, 2025
Glutenfria scones på 3 ingredienser

Förgyll dagen med enkla och snabba glutenfria scones som nästan bakar sig själva! De är dessutom både naturligt glutenfria utan vetestärkelse, utan tillsatt socker och veganska om du väljer växtbaserat margarin. Hela familjen kan njuta av dessa läckra scones som kräver endast tre ingredienser.

snabbt, snabbhet och smidigt – dessa glutenfria scones är perfekta när du vill ha något gott utan krångel. Både barn och vuxna älskar dem och de är idealiska när du har ont om tid men ändå vill ha något hembakat som alla tål.

Total tid: 30 minuter
Servings: 9

Ingredienser

  • 350 g Annas mellismix
  • 70 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 2,5 dl vatten

Instruktioner

  • Finfördela matfettet i mellismixen.
  • Tillsätt lite vatten i taget och rör ihop tills du får en kladdig deg.
  • Forma degen till bollar med fuktade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
  • Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter, eller tills de har fått fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler goda glutenfria recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg