Glutenfria semlor

Dessa glutenfria semlor är både snabba och enkla att baka då de bara jäser en gång! Det gör dem till ett perfekt alternativ när du vill ha semlor utan att lägga för mycket tid på bakningen. Trots att de är glutenfria blir de härligt fluffiga och mjuka, med den klassiska semlans smak av kardemumma och fyllig grädde.
Degen är enkel att jobba med och du slipper de många jäsningstiderna som traditionella semlor kräver. Bara forma bullarna, låt dem jäsa lite, baka och fyll dem med ett generöst lager av grädde och mandelmassa. Perfekt för alla som vill njuta av semlor utan krångel!
Receptet är både naturligt glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserad mjölk samt mjölkfritt margarin och sockerfri sirap.



Ingredienser
- 30 g färsk blå jäst
- 60 g mjölkfritt margarin eller smör
- 3 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
- 0,5 dl fibersirap eller vanlig sirap
- 1 msk psylliumhusk
- 1 tsk stött kardemumma
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk hjorthornssalt
- 350 g Annas basmix
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål innan du tillsätter dem i vätskan.
- Arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
- Forma degen till 9 släta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Täck med plastfolie och bakduk och låt jäsa i minst 1 timme.
- Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Fler goda glutenfria recept!


