Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Glutenfria semlor
Total tid
1
timme
t
30
minuter
minuter
Måltid:
Bullar, Efterrätter/desserter, Fika, Sötsaker
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fylld bulle, glutenfritt, semlor, Semmelbakverk, semmelversioner
Yield:
9
Materials
30
g
färsk blå jäst
60
g
mjölkfritt margarin
eller smör
3
dl
växtbaserad mjölk
eller vanlig
0,5
dl
fibersirap
eller vanlig sirap
1
msk
psylliumhusk
1
tsk
stött kardemumma
0,5
tsk
salt
0,5
tsk
hjorthornssalt
350
g
Annas basmix
Instruktioner
Smula ner jästen i en degbunke.
Värm smör, mjölk och sirap till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Blanda de torra ingredienserna i en skål innan du tillsätter dem i vätskan.
Arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
Forma degen till 9 släta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Täck med plastfolie och bakduk och låt jäsa i minst 1 timme.
Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.