Go Back
+ servings
En semla med grädde på en ljusblå tallrik, med pudrat socker på toppen.
Print
Inga röster än

Glutenfria semlor

Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Bullar, Efterrätter/desserter, Fika, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fylld bulle, glutenfritt, semlor, Semmelbakverk, semmelversioner
Yield: 9

Materials

  • 30 g färsk blå jäst
  • 60 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 3 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
  • 0,5 dl fibersirap eller vanlig sirap
  • 1 msk psylliumhusk
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 350 g Annas basmix

Instruktioner

  • Smula ner jästen i en degbunke.
  • Värm smör, mjölk och sirap till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål innan du tillsätter dem i vätskan.
  • Arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
  • Forma degen till 9 släta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Täck med plastfolie och bakduk och låt jäsa i minst 1 timme.
  • Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.