Glutenfria vaniljrutor
Skapat:
5 mars, 2025
Senast ändrat:
5 mars, 2025

0
Glutenfria vaniljrutor är en superenkel och populär godsak som hela familjen kommer att älska! De påminner om vaniljhjärtan, men istället för att forma dem som hjärtan gör du dem i enkla rutor – snabbare och enklare!
Dessa godbitar är naturligt glutenfria tack vare Annas basmix, och om du väljer mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning (som ersätter florsocker och sirap 1:1) blir de dessutom både veganska och utan tillsatt socker. Perfekt för alla som vill ha något gott, och de blir många, så det räcker till hela familjen eller till en festlig fika!



Total tid: 40 minuter
Servings: 24
Ingredienser
Deg:
- 350 g Annas basmix
- 1,75 dl florsocker eller SurkinMelis
- 225 g mjölkfritt margarin eller smör
Fyllning:
- 4 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
- 2-3 msk potatismjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 6 msk sirap eller fibersirap
- 2,5 msk mjölkfritt margarin eller smör
Instruktioner
Deg:
- Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg.
- Klä en form som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten.
Fyllning:
- Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sirap och smör. Låt svalna något.
- Häll fyllningen över degen i formen och smula resterande deg över.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter på 175 grader tills den fått en fin gyllene färg.
- Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler goda glutenfria kakor!


