Go Back
+ servings
Tre lager av glutenfria vaniljrutor staplade på en tallrik med smulor på toppen.
Print
Inga röster än

Glutenfria vaniljrutor

Total tid40 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, fika, fikadags, gofika, småkaka, sommarfika
Yield: 24

Materials

Deg:

  • 350 g Annas basmix
  • 1,75 dl florsocker eller SurkinMelis
  • 225 g mjölkfritt margarin eller smör

Fyllning:

  • 4 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
  • 2-3 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 msk sirap eller fibersirap
  • 2,5 msk mjölkfritt margarin eller smör

Instruktioner

Deg:

  • Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg.
  • Klä en form som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten.

Fyllning:

  • Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sirap och smör. Låt svalna något.
  • Häll fyllningen över degen i formen och smula resterande deg över.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter på 175 grader tills den fått en fin gyllene färg.
  • Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.