Gnocchi med kantareller
Skapat:
6 september, 2024
Senast ändrat:
6 september, 2024

0
Innehåll
Gnocchi med kantareller och parmesanost är en ljuvlig rätt som kombinerar mjuka, krämiga gnocchi med de jordiga smakerna från smörstekta kantareller. Parmesanosten smälter in perfekt och tillför en nötig och salt ton som lyfter rätten. En elegant och tillfredsställande måltid, idealisk för höstens smaker eller när du vill lyxa till vardagen.
Total tid: 40 minuter
Servings: 2 personer
Ingredienser
- 300 g gnocchi
- ca. 200 g kantareller
- Smör att steka kantarellerna i
- 2 dl vitt vin
- 1 citron
- ca. 30 g smör till såsen
- 2,5 dl parmesan riven
- 1 st vitlöksklyfta
- 2-3 kvist färsk rosmarin
- Salt
- Peppar
Instruktioner
- Förväll kantarellerna. När det är klart tillsätter du en klick smör. Tillsätt sedan vitlöken. Fräs på någon minut.
- Låt puttra en liten stund till smakerna sätter sig. Ställ åt sidan.
- Koka gnocchin enligt anvisningarna. Häll av dem och stek dem i smör och olja så de får en fin krispig yta.
- Lägg sedan i gnocchin i såsen och blanda runt ordentligt. Servera med ett gott glas rött.
per personer
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!