Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Grillad fläskkarré med friterad klyftpotatis

Inga röster än
Skapat: 23 september, 2024
Senast ändrat: 24 september, 2024
Grillad fläskkarré med friterad klyftpotatis

Grillad fläskkarré med friterad klyftpotatis, chimichurri och hemmagjord kall bearnaisesås är en härlig kombination av saftigt, grillat kött och krispig potatis. Den friska chimichurrin ger en syrlig och örtig smak medan den krämiga bearnaisen tillför en lyxig, smörig touch. En perfekt rätt för grillmiddagar som är både smakrik och mättande!

Grillad fläskkarré med friterad klyftpotatis | Receptskatt
Grillad fläskkarré med friterad klyftpotatis 6
Servings: 4

Ingredienser

Fläskkarré:

Potatis:

Sås:

Chimichurri:

Instruktioner

Fläskkarré:

  • Fläskkarrén stektes i smör och smaksattes med Chicken & Steak -krydda.

Potatis:

  • Potatisen kokades först och smaksattes sedan med olivolja, flingsalt, svartpeppar, torkad dill och rosmarin.
  • Tillaga den sedan i air fryern.

Sås:

  • Smält smöret och ställ det åt sidan till det svalnat till rumstemperatur.
  • Blanda dragon och vinäger och låt det stå och dra ett tag. (Jag körde säkert 2-3 msk av både dragon och vitvinsvinäger för jag älskar de smakerna).
  • Vispa äggulorna och häll sakta i oljan, när det börjar tjockna så kan man öka takten.
  • Vispa ned smöret, men häll inte i det vita som ligger på bottnen.
  • Vispa ner vinägerblandningen.
  • Smaka av med salt och vitpeppar. (Jag använde också lite finhackad persilja för extra smak på såsen som sista touch).

Chimichurri:

per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!