Grillad kyckling med curry och mango
Skapat:
11 september, 2024
Senast ändrat:
11 september, 2024

0
Grillad kycklingfilé med curry och mango är en fräsch och smakfull rätt. Kycklingen är perfekt grillad för att behålla sin saftighet och får en kryddig touch från curry. Den söta mangon tillför en exotisk och fruktig kontrast, vilket skapar en harmonisk balans av smaker. Servera med en lätt sallad eller ris för en komplett och njutbar måltid.

Servings: 5
Ingredienser
Kyckling:
- 5 kycklingfilé
- curry
- mangokrydda
- olivolja
Paprikasås:
Salsa:
- 1 𝗋𝗈̈𝖽 𝗉𝖺𝗉𝗋𝗂𝗄𝖺
- 1 𝗀𝗋𝗈̈𝗇 𝗉𝖺𝗉𝗋𝗂𝗄𝖺
- 1 𝖺𝗇𝖺𝗇𝖺𝗌 𝗅𝗂𝗍𝖾𝗇
- 1 𝗆𝖺𝗇𝗀𝗈 𝗅𝗂𝗍𝖾𝗇
- 1 𝗅𝗂𝗍𝖾𝗇 𝗋𝗈̈𝖽𝗅𝗈̈𝗄 𝗅𝗂𝗍𝖾𝗇
- 1 𝗋𝗈̈𝖽 𝖼𝗁𝗂𝗅𝗂
- 2 𝗆𝗌𝗄 𝗈𝗅𝗂𝗏𝗈𝗅𝗃𝖺
- 2 𝗆𝗌𝗄 𝗅𝗂𝗆𝖾𝗃𝗎𝗂𝖼𝖾
- 1 𝗆𝗌𝗄 𝗄𝗈𝗋𝗂𝖺𝗇𝖽𝖾𝗋
- s𝖺𝗅𝗍
- svartpeppar
Instruktioner
Kyckling:
- Rubba kycklingfilé i curry, mangokrydda och lite olivolja.
- Grilla kycklingen tills den har en fin yta.
- Tranchera och lägg kycklingen i den goda paprikasåsen och låt bli klar.
Paprikasås:
- Rensa och skiva spetspaprikan grovt. Finhacka purjolök röd chili och vitlök.
- Tillsätt paprika grönsaksfond och matlagningsgrädde. Låt koka ihop så paprikan mjuknar och såsen får en krämig konsistens.
- Häll över såsen i en matberedaren och kör den hyfsat slät. Tillsätt en näve finhackad persilja.
Salsa:
- 𝖲𝗄𝗂𝗏𝖺 𝖺𝗅𝗅𝖺 𝗀𝗋𝗈̈𝗇𝗌𝖺𝗄𝖾𝗋 𝗂 𝗅𝗂𝗄𝖺 𝗌𝗍𝗈𝗋𝖺 𝖻𝗂𝗍𝖺𝗋 𝗍𝖺̈𝗋𝗇𝗂𝗇𝗀𝖺𝗋 𝗈𝗆 1𝗑1 𝖼𝗆. 𝖥𝗂𝗇𝗁𝖺𝖼𝗄𝖺 𝗋𝗈̈𝖽 𝖼𝗁𝗂𝗅𝗂 och 𝗄𝗈𝗋𝗂𝖺𝗇𝖽𝖾𝗋. 𝖫𝖺̈𝗀𝗀 𝗂 𝖾𝗇 𝗌𝗄𝖺̊𝗅.
- 𝖧𝖺̈𝗅𝗅 𝗉𝖺̊ 𝗈𝗅𝗂𝗏𝗈𝗅𝗃𝖺 och 𝗅𝗂𝗆𝖾𝗃𝗎𝗂𝖼𝖾. 𝖡𝗅𝖺𝗇𝖽𝖺 𝗏𝖺̈𝗅.
- 𝖲𝗆𝖺𝗄𝖺 𝖺𝗏 𝗆𝖾𝖽 𝗌𝖺𝗅𝗍 och 𝗉𝖾𝗉𝗉𝖺𝗋.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!