Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Grillad seabream

Inga röster än
Skapat: 12 augusti, 2024
Senast ändrat: 13 augusti, 2024
Grillad seabream

Grillad seabream är en delikat och enkel rätt som framhäver fiskens naturliga smaker.

Seabream, eller guldsparid, är en fast och saftig fisk med mild smak, perfekt för grillning. Fisken kryddas ofta med olivolja, citron, vitlök och färska örter som timjan eller rosmarin innan den grillas tills skinnet är krispigt och köttet är vitt och saftigt.

Grillad seabream | Receptskatt
Grillad seabream 14

Servera med en fräsch sallad eller grillade grönsaker för en komplett och smakrik måltid.

Total tid: 40 minuter
Servings: 2 portioner

Ingredienser

  • 2 st sea bream rensade och fjällade
  • flingsalt
  • citron
  • olivolja
  • färsk timjan eller andra färska örter

Till servering

Instruktioner

  • Se till att rensa och fjälla dina fiskar om det inte redan är gjort.
  • Skär några snitt på båda sidor av fisken, salta rätt rikligt både på insida och utsida.
    Fyll den sedan med färska örter och skivad citron.
    Häll olivolja över och även inuti fisken.
    Tre grillade havsabborrar med citronskivor och örter på en tallrik.
  • Se till att grillen är riktigt varm när du lägger på fisken.
    Grilla så du får fin yta och skinnet blir krispigt på direkt värme.
    Tre grillade havsabborrar som ligger på en grill med rök som stiger upp.
  • Vänd på fisken och grilla även den sidan tills den har fin färg och krispigt skinn.
    Flytta sedan fisken till indirekt värme, eller sänk värmen på grillen om du använder en gasolgrill.
    Två grillade havsabborrar som ligger på en grill med rök som stiger upp.
  • Låt sedan fisken ligga på indirekt värme 10-15 minuter till. Vänd den lite då och då för att fördela värmen.
    Om du har en digital stektermometer, så kan du kolla innertemperaturen på fisken med den. Fisken är klar vid 56°C.
  • Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med en enkel dressing av pressad citron, oregano och olivolja.

Anteckning

Om du har fått till ett riktigt knaprigt skinn, så kasta inte det, utan se till att äta det med. Helt underbart gott!
Grillad seabream | Receptskatt
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg