Grillad seabream
Skapat:
12 augusti, 2024
Senast ändrat:
13 augusti, 2024

0
Grillad seabream är en delikat och enkel rätt som framhäver fiskens naturliga smaker.
Seabream, eller guldsparid, är en fast och saftig fisk med mild smak, perfekt för grillning. Fisken kryddas ofta med olivolja, citron, vitlök och färska örter som timjan eller rosmarin innan den grillas tills skinnet är krispigt och köttet är vitt och saftigt.

Servera med en fräsch sallad eller grillade grönsaker för en komplett och smakrik måltid.
Total tid: 40 minuter
Servings: 2 portioner
Ingredienser
Instruktioner
- Se till att rensa och fjälla dina fiskar om det inte redan är gjort.
- Se till att grillen är riktigt varm när du lägger på fisken.Grilla så du får fin yta och skinnet blir krispigt på direkt värme.
- Vänd på fisken och grilla även den sidan tills den har fin färg och krispigt skinn.Flytta sedan fisken till indirekt värme, eller sänk värmen på grillen om du använder en gasolgrill.
- Låt sedan fisken ligga på indirekt värme 10-15 minuter till. Vänd den lite då och då för att fördela värmen.Om du har en digital stektermometer, så kan du kolla innertemperaturen på fisken med den. Fisken är klar vid 56°C.
Anteckning
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!