Se till att rensa och fjälla dina fiskar om det inte redan är gjort.
Skär några snitt på båda sidor av fisken, salta rätt rikligt både på insida och utsida. Fyll den sedan med färska örter och skivad citron.Häll olivolja över och även inuti fisken.
Se till att grillen är riktigt varm när du lägger på fisken.Grilla så du får fin yta och skinnet blir krispigt på direkt värme.
Vänd på fisken och grilla även den sidan tills den har fin färg och krispigt skinn.Flytta sedan fisken till indirekt värme, eller sänk värmen på grillen om du använder en gasolgrill.
Låt sedan fisken ligga på indirekt värme 10-15 minuter till. Vänd den lite då och då för att fördela värmen.Om du har en digital stektermometer, så kan du kolla innertemperaturen på fisken med den. Fisken är klar vid 56°C.
Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med en enkel dressing av pressad citron, oregano och olivolja.
Anteckning
Om du har fått till ett riktigt knaprigt skinn, så kasta inte det, utan se till att äta det med. Helt underbart gott!