Go Back
+ servings
Grillad havsabborre på en plåt med citronskivor och örter.
Print
Inga röster än

Grillad seabream

Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Grillat, Huvudrätt, Mejerifritt
Kök: Medelhavskost
Keyword: grillad fisk
Yield: 2 portioner

Materials

  • 2 st sea bream rensade och fjällade
  • flingsalt
  • citron
  • olivolja
  • färsk timjan eller andra färska örter

Till servering

  • 2 msk pressad citron
  • 4 msk olivolja
  • 1-2 tsk torkad oregano

Instruktioner

  • Se till att rensa och fjälla dina fiskar om det inte redan är gjort.
  • Skär några snitt på båda sidor av fisken, salta rätt rikligt både på insida och utsida.
    Fyll den sedan med färska örter och skivad citron.
    Häll olivolja över och även inuti fisken.
    Tre grillade havsabborrar med citronskivor och örter på en tallrik.
  • Se till att grillen är riktigt varm när du lägger på fisken.
    Grilla så du får fin yta och skinnet blir krispigt på direkt värme.
    Tre grillade havsabborrar som ligger på en grill med rök som stiger upp.
  • Vänd på fisken och grilla även den sidan tills den har fin färg och krispigt skinn.
    Flytta sedan fisken till indirekt värme, eller sänk värmen på grillen om du använder en gasolgrill.
    Två grillade havsabborrar som ligger på en grill med rök som stiger upp.
  • Låt sedan fisken ligga på indirekt värme 10-15 minuter till. Vänd den lite då och då för att fördela värmen.
    Om du har en digital stektermometer, så kan du kolla innertemperaturen på fisken med den. Fisken är klar vid 56°C.
  • Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med en enkel dressing av pressad citron, oregano och olivolja.

Anteckning

Om du har fått till ett riktigt knaprigt skinn, så kasta inte det, utan se till att äta det med. Helt underbart gott!