Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Grönkålssallad

Inga röster än
Skapat: 29 december, 2024
Senast ändrat: 25 december, 2024
Grönkålssallad

Blir detta en favorit i vinter?
Stekt salsiccia som serveras tillsammans med varm grönkålssallad med vita bönor. Citronvinägretten ger en fin syrlighet till rätten.

Fler goda vardagsrätter:

Total tid: 20 minuter
Servings: 4

Ingredienser

Sallad:

Vinägrett:

Servering:

  • bröd

Instruktioner

Sallad:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg grönkålen i en bunke. Ta bort eventuella grova delar av stammen.
  • Tillsätt oljan och krama grönkålen så att all grönkål blir inoljad.
  • Bred ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och salta. Tillaga mitt i ugnen, ca 8 minuter. Se upp så att grönkålen inte får för mycket färg.
  • Skala och hacka löken och fräs den mjuk och glansig i en stekpanna med olja.
  • Skär korven i skivor och stek den i stekpannan.
  • Skölj bönorna ordentligt i ett durkslag

Citronvinägrett:

  • Blanda olja, citronsaft och pressad eller riven vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Servering:

  • Lägg grönkål, lök, salsiccia och bönor på ett uppläggningsfat.
  • Ringla citronvinägretten över.
  • Servera med ett gott bröd.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg