Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Grönkålssallad
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, Tillbehör
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
grönkålssallad, Jul, julmat, julsallad, sallader
Yield:
4
Materials
Sallad:
250
g
grönkål
i bitar
1½
msk
olivolja
salt
1
gul lök
300
g
salsicciakorvar
eller annan korv
olivolja
till stekning
1
burk
vita bönor
400 g
Vinägrett:
¾
dl
olivolja
1½
msk
citronsaft
pressad
1
vitlöksklyfta
salt
peppar
Servering:
bröd
Instruktioner
Sallad:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg grönkålen i en bunke. Ta bort eventuella grova delar av stammen.
Tillsätt oljan och krama grönkålen så att all grönkål blir inoljad.
Bred ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och salta. Tillaga mitt i ugnen, ca 8 minuter. Se upp så att grönkålen inte får för mycket färg.
Skala och hacka löken och fräs den mjuk och glansig i en stekpanna med olja.
Skär korven i skivor och stek den i stekpannan.
Skölj bönorna ordentligt i ett durkslag
Citronvinägrett:
Blanda olja, citronsaft och pressad eller riven vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Servering:
Lägg grönkål, lök, salsiccia och bönor på ett uppläggningsfat.
Ringla citronvinägretten över.
Servera med ett gott bröd.