Go Back
+ servings
En skål med grönkålssallad som innehåller skivor av korv och brödskivor.
Print
Inga röster än

Grönkålssallad

Total tid20 minuter
Måltid: Huvudrätt, Tillbehör
Kök: Skandinaviskt
Keyword: grönkålssallad, Jul, julmat, julsallad, sallader
Yield: 4

Materials

Sallad:

  • 250 g grönkål i bitar
  • msk olivolja
  • salt
  • 1 gul lök
  • 300 g salsicciakorvar eller annan korv
  • olivolja till stekning
  • 1 burk vita bönor 400 g

Vinägrett:

  • ¾ dl olivolja
  • msk citronsaft pressad
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar

Servering:

  • bröd

Instruktioner

Sallad:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg grönkålen i en bunke. Ta bort eventuella grova delar av stammen.
  • Tillsätt oljan och krama grönkålen så att all grönkål blir inoljad.
  • Bred ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och salta. Tillaga mitt i ugnen, ca 8 minuter. Se upp så att grönkålen inte får för mycket färg.
  • Skala och hacka löken och fräs den mjuk och glansig i en stekpanna med olja.
  • Skär korven i skivor och stek den i stekpannan.
  • Skölj bönorna ordentligt i ett durkslag

Citronvinägrett:

  • Blanda olja, citronsaft och pressad eller riven vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Servering:

  • Lägg grönkål, lök, salsiccia och bönor på ett uppläggningsfat.
  • Ringla citronvinägretten över.
  • Servera med ett gott bröd.