Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Gurksorbet

5 av 1 röst
Skapat: 16 juni, 2024
Senast ändrat: 11 juli, 2024
Gurksorbet

Denna gurksorbeten är så otroligt enkel och det är i enkelheten som den goda smaken ligger. Den kräver bara tre ingredienser och är helt perfekt som avslutning på en tyngre måltid.

Gurksorbet
Gurksorbet 6
Total tid: 6 timmar 30 minuter
Servings: 8
Calories: 114kcal

Utrustning

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala gurkorna och ta bort kärnorna.
  • Skär dem i 5 cm stora bitar och lägg dem i en matberedare/blender tillsammans med citronsaft och socker. Mixa tills blandningen är slät.
  • Häll över blandningen i en lufttät behållare och låt den stå i kylskåpet tills den är riktigt kall (1-24 timmar).
  • Frys blandningen i en glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Kör tills blandningen har en mjuk konsistens.
  • Flytta över till en fryssäker förpackning och låt stå i frysen i minst 4 timmar innan servering.
  • Vid servering tar du fram gurksorbeten och låter den stå i rumstemperatur i cirka 5 minuter innan du skopar upp och serverar. Dekorera med färsk mynta vid servering.

Anteckning

Om du vill att det ska vara lite mer grön färg och lite gröna prickar på din gurksorbet, så behöver du inte skala gurkan jättenoga, utan lämna kvar lite skal innan du mixar ihop.

Näringsinnehåll

Kalorier: 114kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 1g | Fat: 0,2g | Mättat fett: 0,03g | Fleromättat fett: 0,03g | Enkelomättat fett: 0,01g | Natrium: 2mg | Kalium: 130mg | Fiber: 0,4g | Socker: 28g | Vitamin A: 92IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 14mg | Järn: 0,3mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg