Gurksorbet
Skapat:
16 juni, 2024
Senast ändrat:
11 juli, 2024

0
Denna gurksorbeten är så otroligt enkel och det är i enkelheten som den goda smaken ligger. Den kräver bara tre ingredienser och är helt perfekt som avslutning på en tyngre måltid.

Total tid: 6 timmar 30 minuter
Servings: 8
Calories: 114kcal
Utrustning
- Matberedare eller blender
Ingredienser
- 700 g gurka skalad och urkärnad
- 3-4 msk pressad citron
- 210 g strösocker
Instruktioner
- Skala gurkorna och ta bort kärnorna.
- Skär dem i 5 cm stora bitar och lägg dem i en matberedare/blender tillsammans med citronsaft och socker. Mixa tills blandningen är slät.
- Häll över blandningen i en lufttät behållare och låt den stå i kylskåpet tills den är riktigt kall (1-24 timmar).
- Frys blandningen i en glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Kör tills blandningen har en mjuk konsistens.
- Flytta över till en fryssäker förpackning och låt stå i frysen i minst 4 timmar innan servering.
- Vid servering tar du fram gurksorbeten och låter den stå i rumstemperatur i cirka 5 minuter innan du skopar upp och serverar. Dekorera med färsk mynta vid servering.
Anteckning
Om du vill att det ska vara lite mer grön färg och lite gröna prickar på din gurksorbet, så behöver du inte skala gurkan jättenoga, utan lämna kvar lite skal innan du mixar ihop.
Näringsinnehåll
Kalorier: 114kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 1g | Fat: 0,2g | Mättat fett: 0,03g | Fleromättat fett: 0,03g | Enkelomättat fett: 0,01g | Natrium: 2mg | Kalium: 130mg | Fiber: 0,4g | Socker: 28g | Vitamin A: 92IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 14mg | Järn: 0,3mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Test!