Go Back
+ servings
Tre skålar med gurksorbet toppad med färsk mynta, omgiven av gurkskivor.
Print
5 av 1 röst

Gurksorbet

En superenkel gurksorbet som bara innehåller tre ingredienser.
Förberedelser30 minuter
Active Time2 timmar
Tid i frys4 timmar
Total tid6 timmar 30 minuter
Måltid: Efterrätter, Glass, Mejerifritt, Vegansk
Yield: 8
Calories: 114kcal

Equipment

  • Matberedare eller blender
  • Glassmaskin

Materials

  • 700 g gurka skalad och urkärnad
  • 3-4 msk pressad citron
  • 210 g strösocker

Instruktioner

  • Skala gurkorna och ta bort kärnorna.
  • Skär dem i 5 cm stora bitar och lägg dem i en matberedare/blender tillsammans med citronsaft och socker. Mixa tills blandningen är slät.
  • Häll över blandningen i en lufttät behållare och låt den stå i kylskåpet tills den är riktigt kall (1-24 timmar).
  • Frys blandningen i en glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Kör tills blandningen har en mjuk konsistens.
  • Flytta över till en fryssäker förpackning och låt stå i frysen i minst 4 timmar innan servering.
  • Vid servering tar du fram gurksorbeten och låter den stå i rumstemperatur i cirka 5 minuter innan du skopar upp och serverar. Dekorera med färsk mynta vid servering.

Anteckning

Om du vill att det ska vara lite mer grön färg och lite gröna prickar på din gurksorbet, så behöver du inte skala gurkan jättenoga, utan lämna kvar lite skal innan du mixar ihop.

Nutrition

Kalorier: 114kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 1g | Fat: 0,2g | Mättat fett: 0,03g | Fleromättat fett: 0,03g | Enkelomättat fett: 0,01g | Natrium: 2mg | Kalium: 130mg | Fiber: 0,4g | Socker: 28g | Vitamin A: 92IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 14mg | Järn: 0,3mg