Halloncheesecake
Skapat:
25 juli, 2024
Senast ändrat:
17 juli, 2024

2
Enkel och god no bake halloncheesecake som alla kan baka.
Den här drömmen till cheesecake bakar du enkelt utan ugn och blir snabbt en ny favorit till både vardagsfika och fest.



📷 Erika Westerlund Strömmer
Servings: 8
Calories: 436kcal
Utrustning
- 1 fomr, 20 cm i diameter
Ingredienser
Hallonkräm:
- 300 gr frysta hallon
- 0,5 dl socker
- 1,5 msk vatten
- 1 msk potatismjöl
Botten:
- 180 gr digestivekex
- 80 gr smör
Fyllning:
- 250 gr färskost
- 60 gr florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl grädde
Instruktioner
Hallonkräm:
- Koka upp hallon och socker, låt småkoka några minuter.
- Ta sedan av kastrullen från värmen.
- Rör ut potatismjölet i vattnet och häll ner i en tunn stråle i kastrullen under vispning. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och låt koka upp.
- Låt krämen kallna helt.
Botten:
- Mixa kexen till ett fint smul.
- Smält smöret och rör ner i smulorna och rör till en jämn smet.
- Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på formen och tryck ut blandningen i formen och lite upp på kanterna. Ställ i kyl.
Fyllning:
- Vispa grädden och vänd sedan ner den i ostblandningen.
- Bred ut fyllningen i formen och ställ kallt, gärna över natten.
Servering:
- Fördela hallonkrämen över cheesecaken och garnera med exempelvis färska hallon.
Näringsinnehåll
Kalorier: 436kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 5g | Fat: 31g | Mättat fett: 18g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 81mg | Natrium: 286mg | Kalium: 164mg | Fiber: 3g | Socker: 23g | Vitamin A: 1050IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 76mg | Järn: 1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!