Halloncookies

Det här är drömkombon du inte visste att du behövde. Mjuka cookies med en frasig yta, fyllda med syrliga hallon och toppade med en smuldeg som för tankarna till smulpaj. Enkla att göra, ljuvliga att äta, särskilt när de fått svalna lite och fortfarande är lätt sega i mitten.
Perfekta till fikat, att frysa in eller att ta med som en liten gåva. Och hallonen? De gör hela kakan både saftig och fräsch.
Tips & variationer
✅ Använd frysta hallon om du inte har färsk, det funkar toppen
✅ Byt ut hallonen mot blåbär eller vinbär för variation
✅ Strö över lite råsocker innan gräddning för extra krispig topp
✅ För en ännu lyxigare variant så ringla över vit choklad när kakorna svalnat
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Ingredienser
- 150 gram smör rumsvarmt
- ½ dl strösocker
- ½ tsk salt
- 1 ½ dl farinsocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk majsstärkelse
- 2 bakpulver
- 1 dl hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker, salt och farinsocker med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Blanda ner vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver. Vispa till en deg.
- Spara 1/3 av degen och ställ åt sidan.
- Rulla resterande deg till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck ut så det blir platta, ca 1 cm tjocka.
- Toppa med hallon och sedan strör du över degen du sparade. Så det blir som en liten paj.
- Grädda i 10-12 minuter tills kanterna har blivit gyllenbruna. Ta ut låt svalna.


