Go Back
+ servings
Fyra hallonkakor placerade på ett bakplåtspapper.
Print
Inga röster än

Hallon cookies

Perfekta kakorna till sommaren! Med syrliga hallonen som smakar sommar! Mums
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, cookies
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, fika
Yield: 9

Materials

  • 150 gram smör rumsvarmt
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 bakpulver
  • 1 dl hallon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa smör, strösocker, salt och farinsocker med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  • Blanda ner vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver. Vispa till en deg.
  • Spara 1/3 av degen och ställ åt sidan.
  • Rulla resterande deg till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck ut så det blir platta, ca 1 cm tjocka.
  • Toppa med hallon och sedan strör du över degen du sparade. Så det blir som en liten paj.
  • Grädda i 10-12 minuter tills kanterna har blivit gyllenbruna. Ta ut låt svalna.