Hallonpajblondies med vaniljkrämsgömma
Skapat:
11 februari, 2025
Senast ändrat:
10 februari, 2025

1
Hallonpajblondies med vaniljkrämsgömma är en fantastisk kombination av sött och friskt. De är enkla att göra och bakas i en långpanna, vilket gör det lätt att få fram många bitar på en gång.
Den mjuka, lite sega blondie-degen blandas perfekt med den krämiga vaniljkrämen och de syrliga hallonen. Det är en oslagbar kombination som både smakar gott och ser inbjudande ut. Perfekt när man vill ha något lite extra gott utan att krångla till det för mycket!
Fler goda långpannekakor:


Total tid: 30 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Blondie:
- 100 gram smör
- 2 ägg
- 1 ¼ dl strösocker
- ½ dl farinsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl hallon
- 1 ½ dl marsansås vaniljkräm
Pajsmul:
- 100 gram smör
- 3 dl havregryn
- ½ dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 1 msk ljus sirap
Instruktioner
Blondie:
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Smält smöret.
- Mät upp strösocker, farinsocker och ägg i en bunke. Tillsätt smöret och blanda.
- Tillsätt vetemjölet och rör till en tjock smet.
- Häll ner smeten i en form med bakplåtspapper.
- Toppa med hallon och bre ett lager marsansås över.
- Ställ in i ugn i 5 minuter. Ta sedan ut formen.
Pajsmul:
- Gör pajsmulet medan formen är i ugnen.
- Smält smöret och tillsätt resterande ingredienser. Blanda till en smul.
- Toppa kakan med smulet och grädda i ytterligare 15 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
- Skär upp kakan i bitar och servera lite extra hallon till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!