Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Halloumi tikka masala

Inga röster än
Skapat: 15 januari, 2025
Senast ändrat: 14 januari, 2025
Halloumi tikka masala

Här kommer en vegetarisk variant på den indiska klassikern tikka masala.

Halloumi är ett utmärkt alternativ till kycklingen i denna rätt. Grytan blir även underbart krämig av grädden och smakrik av de värmande kryddorna.

Halloumi tikka masala är helt enkelt en perfekt vardagsrätt för hela familjen!

Fler goda rätter:

Total tid: 30 minuter
Servings: 4

Ingredienser

Instruktioner

  • Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Stek lök i smör tills den är mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa i 1 minut.
  • Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
  • Häll sedan på passerade tomater, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  • Stek halloumin knaprig i en stekpanna. Lägg den sedan i såsen. Blanda runt försiktigt.
  • Servera halloumi tikka masala med riset och yoghurt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg