Go Back
+ servings
En tallrik med halloumi tikka masala serverad med ris och sås.
Print
Inga röster än

Halloumi tikka masala

Total tid30 minuter
Måltid: halloumi, Huvudrätt, vardag
Kök: Skandinaviskt
Keyword: familjemat, gott vegetariskt, lättlagad vardagsmat, middag för hela familjen, vardagsmat, vego
Yield: 4

Materials

  • 4 port ris
  • 2 st gula lökar tunt skivade
  • 50 g smör
  • 5 st vitlöksklyftor rivna
  • 2 msk färsk ingefära riven
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 300 g halloumi i kuber
  • 40 g fryst koriander hackad
  • olja till stekning
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Stek lök i smör tills den är mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa i 1 minut.
  • Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
  • Häll sedan på passerade tomater, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  • Stek halloumin knaprig i en stekpanna. Lägg den sedan i såsen. Blanda runt försiktigt.
  • Servera halloumi tikka masala med riset och yoghurt.