Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Halloumipanna med vitlök, basilika och citron

Inga röster än
Skapat: 26 november, 2024
Senast ändrat: 26 november, 2024
Halloumipanna med vitlök, basilika och citron

Halloumipanna med vitlök, basilika och citron är en snabb och smakrik rätt som passar både till vardag och helg.

Den gyllenstekta halloumin får sällskap av en fräsch och smakrik sås med vitlök, färsk basilika och en skvätt citron som ger en härlig syra.

Rätten är lätt att laga och fungerar perfekt som huvudrätt tillsammans med ris, pasta eller en fräsch sallad. Ett vegetariskt alternativ som bjuder på mycket smak och enkel elegans!

Andra recept med halloumi

Vegetarisk Halloumipasta
Halloumi Stroganoff
Grekiska halloumiwraps

Total tid: 35 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 826kcal

Ingredienser

  • 500 g halloumi i kuber
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 st gul lök finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk chili flakes
  • 5 dl grädde
  • 1 st tärning grönsaksbuljong
  • 1 st knippe gräslök finhackad
  • 1 st citron både saft & zest
  • 1 st kruka färsk basilika både blad och stjälkar. Finhackad. (Spara 8-10 av de finaste bladen till garnering)
  • Salt
  • Nymalen svart- & vitpeppar

Instruktioner

  • Börja med att steka halloumin gyllene i hälften av olivoljan. Ställ den sedan åt sidan. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Hetta upp en panna (gärna traktörpanna), med resten av olivoljan. Lägg i gul lök, vitlök & chili flakes. Låt sautera i ungefär 5 min.
  • Tillsätt grädde, citronzest och grönsaksbuljongen. Låt sjuda på medelvärme till önskad konsistens.
  • När grytan nått önskad konsistens, tillsätt gräslök, basilika & smaka av med citronsaft, salt & peppar.
  • Rör sedan försiktigt ner 2/3 av halloumin. Spara resten till garnering.
  • Toppa grytan med resterande halloumi & basilikablad. Servera med nykokt jasminris & en god sallad.

Näringsinnehåll

Kalorier: 826kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 31g | Fat: 76g | Mättat fett: 50g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 19g | Kolesterol: 141mg | Natrium: 1581mg | Kalium: 128mg | Fiber: 0,3g | Socker: 4g | Vitamin A: 1912IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 1335mg | Järn: 0,2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg