Go Back
+ servings
Vegetarisk halloumipanna med vitlök och färsk basilika i en metallpanna.
Print
Inga röster än

Halloumipanna med vitlök, basilika och citron

Halloumipanna med vitlök, basilika och citron – smakrik och frisk vegetarisk rätt, perfekt för både vardag och helg!
Total tid35 minuter
Måltid: Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: funkar med grillost, laga mat med halloumi
Yield: 4 portioner
Calories: 826kcal

Materials

  • 500 g halloumi i kuber
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 st gul lök finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk chili flakes
  • 5 dl grädde
  • 1 st tärning grönsaksbuljong
  • 1 st knippe gräslök finhackad
  • 1 st citron både saft & zest
  • 1 st kruka färsk basilika både blad och stjälkar. Finhackad. (Spara 8-10 av de finaste bladen till garnering)
  • Salt
  • Nymalen svart- & vitpeppar

Instruktioner

  • Börja med att steka halloumin gyllene i hälften av olivoljan. Ställ den sedan åt sidan. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Hetta upp en panna (gärna traktörpanna), med resten av olivoljan. Lägg i gul lök, vitlök & chili flakes. Låt sautera i ungefär 5 min.
  • Tillsätt grädde, citronzest och grönsaksbuljongen. Låt sjuda på medelvärme till önskad konsistens.
  • När grytan nått önskad konsistens, tillsätt gräslök, basilika & smaka av med citronsaft, salt & peppar.
  • Rör sedan försiktigt ner 2/3 av halloumin. Spara resten till garnering.
  • Toppa grytan med resterande halloumi & basilikablad. Servera med nykokt jasminris & en god sallad.

Nutrition

Kalorier: 826kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 31g | Fat: 76g | Mättat fett: 50g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 19g | Kolesterol: 141mg | Natrium: 1581mg | Kalium: 128mg | Fiber: 0,3g | Socker: 4g | Vitamin A: 1912IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 1335mg | Järn: 0,2mg