Halloweencupcakes

Boooo, snart är det halloween! Jag har bakat saftiga chokladmuffins med lite olika dekor av gräddfrosting, enkelt och gillas av både barn och vuxna.Receptet är inspirerat av Roy Fares.
Cupcakes är lätta att baka och variera, och deras storlek gör dem perfekta för att njuta av både till fika och fest! Så dessa rekommenderar jag verkligen att ni testar framöver. De går ju fint att dekorera till andra tema också.
Jag gjorde 24 minimuffins och 8 stora muffins av en och samma sats smet. Det går bra att baka dessa någon dag innan servering, de håller sig saftiga! Förvara dem lufttätt bara.
Fler godsaker till Halloween:


Ingredienser
Muffins:
- 20 gr mjöl
- 180 gr socker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 gr kakao
- 1 st ägg
- 120 gr rapsolja
- 200 gr hett vatten
Gräddfrosting:
- 1,5 dl grädde
- 75 gr Färskost
- 0,25 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Muffins:
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
- Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
- Tillsätt det heta vattnet lite i taget och blanda till en slät smet.
- Lägg muffinsformarna i en muffinsplåt.
- Fyll formarna till strax över hälften med smet och grädda mitt i ugnen tills en sticka kommer ut torr.
- Beroende på storlek 10-20 minuter, låt svalna helt.
Gräddfrosting:
- Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig frosting.
- Färga med pastafärg i önskad färg.
- Dekorera med läskigt godis, hallonsås till blod och annat gott!