Halloweenkladdkaka
Skapat:
6 oktober, 2024
Senast ändrat:
6 oktober, 2024

0
En riktigt enkel kladdkaka till halloween är den här med nutella, marshmallows och oreospindlar. Perfekt att baka med barn och servera den med lättvispad grädde så passar den alla i familjen!
Kladdkaka är ju en svensk favorit, älskad för sin härligt kladdiga och chokladiga konsistens. Den görs med enkla ingredienser som smör, socker, ägg, kakao och mjöl, och gräddas tills den är fast på utsidan men fortfarande härligt kladdig inuti. En perfekt dessert eller fika som är enkel att baka och alltid uppskattad!
Fler godsaker till Halloween:


Total tid: 30 minuter
Servings: 5
Utrustning
- 18-20 cm form
Ingredienser
- 125 gr smör
- 1,5 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1,75 dl mjöl
- 2 st ägg
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader samt smörj en form och spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
- Smält smöret.
- Blanda i alla torra ingredienser.
- Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda ca 18-22 minuter beroende på form och ugn, den ska vara lite fast i ytterkanten men rörlig i mitten.
- Låt kallna helt, gärna i kylskåp över en natt.
Topping:
- Bred ett lager Nutella över kladdkakan när den kallnat helt.
- Toppa med minimarshmallows.
- Klipp små bitar av laktitssnören och tryck fast på sidorna på en minioreo som ben..
- Smält lite choklad och limma fast ögon med det ovanpå minioreon.
- Använd lite smält choklad till benen om det behövs för att de ska fastna.Servera med lättvispad grädde!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!