Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Hannas krämiga salsicciapasta

Inga röster än
Skapat: 7 april, 2025
Senast ändrat: 26 april, 2025
Hannas krämiga salsicciapasta

Hannas Krämiga Salsicciapasta – Vardagslyx på Tallriken

Letar du efter en pasta som alltid levererar? Denna krämiga salsicciapasta är en riktig fullträff – varje gång! Med sin perfekta kombination av smakrik korv, krämig sås och örter har den allt som behövs för att bli din nya favorit i pastavärlden.

Pastornas pasta, salsicciapastan. Ja i alla fall om du frågar mig, för det är garanterad njutning i varje tugga.
Jag fick ta del av denna pasta när min partner lagade den till mig för första gången i början av vår relation. Sedan dess blev det rätt tydligt för mig att det var vi två, och pastan med givetvis.
Med andra ord, en perfekt första-dejten-mat dessutom, med lite Lady och Lufsen känsla.

Hannas krämiga salsicciapasta | Receptskatt
Hannas krämiga salsicciapasta 12

Varför den här pastan är speciell

Den här rätten har allt – den är enkel nog för en stressig vardag men tillräckligt imponerande för att servera när du har gäster. Det bästa? Den faller alla i smaken! Den smaksatta crème fraichen ger en behaglig hetta medan örterna lyfter alla smaker till nya höjder.

Det fina med receptet är att du enkelt kan anpassa det efter egen smak. Vill du ha mer hetta? Mer crème fraiche och chiliflakes! Älskar du örter? Var generös med timjan, rosmarin och basilika. Här finns inga strikta regler – det handlar om att hitta din perfekta smakbalans.

Enkla steg till pasta-perfektion

Tricket till framgång ligger i de små detaljerna. Att låta pastan avsluta sin kokning i såsen gör underverk för smaken. När korven får steka i torr panna frigörs de naturliga fetterna och smakerna. Och ja – att spara lite pastavatten är inget kokkonster gör i onödan, det gör verkligen skillnad för såsens konsistens!

Färsen behöver verkligen få bli lite krispig innan du tillsätter grönsakerna – det ger en härlig texturkontrast i den färdiga rätten. Och när du väl häller i den smaksatta crème fraichen? Då är magin redan på gång.

Tips för bästa resultatet

  • 🌭 Korvvalet spelar roll: Prova gärna Icas salsiccia med vitlök och örter för bästa resultat
  • 💦 Pastavattnet är guld: Spara alltid lite, det är hemligheten bakom en silkeslen sås
  • 👅 Smaka av under tiden: Bygg upp smakerna steg för steg
  • 🍝 Pastan först halvklar: Underkoka pastan några minuter så den kan avsluta sin tillagning i såsen
  • 🧀 Uppgradera serveringen: En burrata på toppen förvandlar rätten till restaurangnivå på nolltid

Perfekt för alla tillfällen

Denna pasta gör sig lika bra på en mysig hemmakväll som på din nästa middagsbjudning. Den är faktiskt så god att den kanske till och med har matchmaking-krafter – åtminstone om vi ska tro Hannas historia!

Med sin perfekta balans mellan det krämiga, det örtiga och det lätt heta är detta en pasta som verkligen visar att vardagsmat inte behöver vara tråkig. Tvärtom – den här rätten bevisar att några enkla ingredienser och lite kärlek i köket är allt som behövs för att skapa något magiskt.

Så nästa gång du vill imponera, utan att slita ut dig i köket – prova denna salsicciapasta. Den kommer garanterat bli en återkommande favorit på din meny!

Fler tips på goda pastarecept

Älskar du pasta lika mycket som oss? Då ska du inte missa vår samling med pastarecept där du hittar bland annat dessa goda recept.

Total tid: 45 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att koka pastan 2-3 minuter kortare än anvisningen på förpackningen. Pastan ska nämligen få gå klart i såsen senare. Glöm inte heller att salta vattnet ordentligt och även spara någon deciliter av pastavattnet för att eventuellt späda ut såsen till senare.
  • Tag av skinnet på korven och dela ner i mindre bitar. Lägg i färsen i en kall stekpanna och sätt på medelhög värme. Detta gör att korven kommer släppa ifrån sig fett under tiden den får tillagas, och att det därav inte behöver adderas olja eller smör i början. Under tiden så hackar du upp lök, vitlök och delar tomaterna i halvor. När färsen är krispig sänker du värmen något och går ner med tomaterna och låter dem bli mjuka i pannan någon minut eller två. Sedan går du ner med lök och vitlök och låter allt steka ihop.
  • När grönsaker och färs stekt ihop sig går du ner med tomatpurén och låter även det få steka ihop sig med resten. Här börjar vi även krydda med de nämnde kryddorna från ingredienslistan. Smaka av flera gånger och addera det du tycker saknas. Jag vill ha min pasta rätt stark och örtig så jag snålar inte med kryddorna. Men ett tips är att gå ner med lite kryddor i början, och sedan gå ner med mer när såsen börjar bli klar.
  • Sedan går du ner med hela förpackningen av den smaksatta creme fraichen, och även grädde. Låt puttra ihop i 5-10 minuter. Eventuellt späder du ut såsen med lite av pastavattnet som du sparade sedan tidigare, för att tunna ut såsen något. Smaka av och se om mer kryddor behöver adderas. Sedan river du ner en näve parmesan och låter allt få puttra ihop i några minuter.
  • Sist av allt går du ner med din pasta och låter den få gå klart i såsen. Pastan serveras sedan med fördel med lite mer riven parmesan på toppen, eller varför inte några färska basilika blad eller en krämig burrata på toppen?🤩
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!