Havrekaka med brynt smör och choklad
Skapat:
9 november, 2024
Senast ändrat:
8 november, 2024

2
Innehåll
Havrekaka med brynt smör och choklad är en underbar kaka som kombinerar nötiga toner av brynt smör med krispig havre och fyllig choklad.
Denna kaka är lätt att baka och får en djup och karamelliserad smak som gör den oemotståndlig. Perfekt till fika eller som en enkel dessert!
Fler goda småkakor:
Kolasnittar med inbakad choklad

Total tid: 30 minuter
Servings: 15
Ingredienser
- 125 g smör
- 4.5 dl havregryn
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 1 dl ljus Sirap
- En dubbel daim
- 30 g mjölkchoklad
- 2-3 nypor havssalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader och klä en form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret tills det blir bubbligt och börjar bli brunt. Ha koll så att det inte bränns! Låt sedan stå.
- Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget, tillsätt sirap och det smälta smöret.
- Blanda till en kladdig deg och tryck ut degen i formen. Hacka sedan choklad och daimen och strö/tryck sedan på degen.
- Grädda kakan ugnen i ca 15 minuter, tills kakan fått fin gyllene färg. Tag ut och låt kakan svalna HELT, låt den gärna stå i kylen nån timme eller två innan du skär den i bitar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!