Go Back
+ servings
En havrekaka med brynt smör och choklad, delad med en bit borttagen, på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Havrekaka med brynt smör och choklad

En god havrekaka
Total tid30 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika
Yield: 15

Materials

  • 125 g smör
  • 4.5 dl havregryn
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 dl ljus Sirap
  • En dubbel daim
  • 30 g mjölkchoklad
  • 2-3 nypor havssalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader och klä en form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret tills det blir bubbligt och börjar bli brunt. Ha koll så att det inte bränns! Låt sedan stå.
  • Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget, tillsätt sirap och det smälta smöret.
  • Blanda till en kladdig deg och tryck ut degen i formen. Hacka sedan choklad och daimen och strö/tryck sedan på degen.
  • Grädda kakan ugnen i ca 15 minuter, tills kakan fått fin gyllene färg. Tag ut och låt kakan svalna HELT, låt den gärna stå i kylen nån timme eller två innan du skär den i bitar.