Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Havrerutor med nougat

Inga röster än
Skapat: 4 november, 2024
Senast ändrat: 3 november, 2024
Havrerutor med nougat

Enkla havrerutor med nougat är ett supergott och snabbt bakverk som kräver få ingredienser. Basen görs genom att blanda havregryn, socker och smält smör till en smet som trycks ut i en bakplåtsklädd form. Efter gräddning tillsätter du ett lager mjuk nougat ovanpå de varma havrerutorna, låter det smälta och brer ut till en jämn yta. När nougaten har svalnat och stelnat, skär i rutor.

Dessa havrerutor är härligt sega med en len nougat-topping och perfekt till kaffet eller som snabb dessert!

Fler goda småkakor:

Havrerutor med nougat | Receptskatt
Havrerutor med nougat 6
Total tid: 40 minuter
Servings: 25

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Smält smöret och häll i bunken, blanda väl.
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30 × 25 cm, grädda sedan 15 – 20 minuter på 175 grader.
  • När kakan svalnat något men ändå är varm så skär nougaten i bitar och klicka ut över kakan. Den smälter fort och då är det perfekt att använda en smörkniv eller liknande och bre ut nougaten. Låt sedan stelna helt och skär sedan upp i rutor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg